> Vogels bij de watertoren | Rietblog januari 2022

Rietblog

vogels kijken, wandelen en reizen

januari 2022

>vorig weblog   >volgend weblog

Vogels bij de watertoren

januari 2022

Poepende buizerd

Regelmatig wandel of fiets ik via de Pompstationsweg, langs de gevangenis van Scheveningen naar de watertoren van waterleidingbedrijf Dunea in Meijendel. De afgelopen jaren zitten er vaak op de bovenste borstwering (als dat het juiste woord is) een of twee Slechtvalken. Ik zag ze ook deze keer. Maar vanwege de grote hoogte en het feit dat je de vogel in een steile hoek van onderaf ziet, is het lastig om een mooie foto te maken. Dus ik liet het er maar bij. In mijn blogs van : februari 2021. en van november 2021. zijn de Slechtvalken op de watertoren wel te zien.

Vlakbij zat een andere roofvogel op een paal. Een buizerd, die mij dicht liet naderen. Er is altijd een grens waaroverheen je te dichtbij komt. Voordat de vogel dan opvliegt poept en piest hij vaak eerst even. Bij vogels is het een mix van beide. Deze had een wel heel krachtige straal.

Buizerd
Poepende Buizerd

Achtertuin

In mijn tuin komen in de winter vogels op het voer af dat ik er aanbied. Een paar Houtduiven laten zich er het hele jaar zien. Het lijkt erop dat zij mijn tuin als hun eigendom beschouwen. In de zomer, als de deur openstaat, wil er wel eens een naar binnen wandelen. Ze houden mij altijd goed in de gaten als ze dicht bij de ramen of deur komen. Het lijkt er op dat ze mij door het raam heen bekijken. Met één oog. Als de duif een weblog zou maken, zou hij misschien een foto van mij achter het keukenraam publiceren.

Houtduif
Houtduif in mijn tuin

> naar boven

>vorig weblog   >volgend weblog

Klik voor reactie

Rolf Riethof © 2022