Rietblog.nl

wandelen, reizen, vogels

India en Nepal 2014 Fotoverslag

Inhoudsopgave

Monumenten: paleizen, India

IMG_6682 (112K)
Onderdeel van het vorstelijk paleis van Jaipur
IMG_6756 (92K)
Paleis in het Rode Fort buiten Jaipur
IMG_6790 (136K)
Het paleis der winden in Jaipur. In feite gaat het om een zeer ondiep gebouw, vanwaaruit de vele leden van de harem ongezien op straat konden kijken, een constructie die in mer paleizen voorkwam.
IMG_6665 (118K)
Balkon versierd met pauwen, in een ander gebouw van het paleizencomplex in Jaipur.
IMG_6835 (127K)
Het oude (en leegstaande) paleis in Karauli. Wij logeerden in een meer hedendaags paleis van de vorst, gebouwd in dertiger jaren, buiten het centrum van de stad. Ook dit paleis had voldoende kamers om zwel de vorstelijke familie als hotegasten te ontvangen.
IMG_6955 (81K)
Paleis in het fort van Gwalior, nu leeg.

→ naar boven

→ Volgende pagina: moghulkunst India

Weblog. In mijn weblog op deze pagina bericht ik aan de hand van enkele foto's over waargenomen vogels, en andere opmerkelijke zaken op het gebied van natuur, cultuur en samenleving. Rolf Riethof maakt www.rietblog.nl

Wandelen. Ik wandel graag door het Nederlandse landschap. Ik kijk en zie dat ons landschap voortdurend op de schop wordt genomen. De resultaten zijn wisselend. Wat ik als wandelaar zie, staat te lezen in verslagen van mijn meerdaagse wandelingen.

Reizen. Sinds 15 jaar maak ik verre reizen. Op de site reisverslagen vanaf 2009 voorzien van veel foto's en informatie van dag tot dag over praktische zaken, land en natuur.

Vogels. Op verre reizen kijk ik - ook - naar vogels. Een beeld van wat je als vogelliefhebber op deze reizen kunt zien. Een selectie van mijn beste vogelfotos zit er bij.