Rietblog.nl

wandelen, reizen, vogels

India en Nepal 2014 Fotoverslag

Inhoudsopgave

Sadhoes: bedelmonniken of rondtrekkende asceten

IMG_5137 (138K)
Lumbini (Nepal), de geboorteplaats van Boeddha. Hindoe-bedelaar nabij de ingang van het park waar ter ere van dit historische feit veel landen een boeddhistische tempel hebben gebouwd in 's lands stijl - of daar nog mee bezig zijn. Een soort wereldtentoonstellingsterrein.
IMG_6749 (107K)
Deze vreemde vogels waren op bezoek in een van de paleizen in Jaipur (India) - boven en onder. Ze trokken samen op. Later zag ik ze in het complex op een terrasje een espressootje drinken.
IMG_6751 (85K)
Kathmandoe, Nepal. Hieronder drie relaxte sadhoes die samen bij de grote Hindoeistisch tempel Pashupathinat in Kathmandu zaten.
IMG_7350 (119K)
Ze lieten zich graag fotograferen, zonder overduidelijk een tegenprestatie te vragen.
IMG_7351 (127K)
De man met de rode baard zag ik ook op een foto in een cafeetje in de derde koningstad van de Kathmanduvallei: Bhaktapur.
IMG_7353 (101K)
Evenals de eerst draagt deze man de kleuren en symbolen van Shiva (meen ik).

→ naar boven

→ Volgende pagina: mensen (1)

Weblog. In mijn weblog op deze pagina bericht ik aan de hand van enkele foto's over waargenomen vogels, en andere opmerkelijke zaken op het gebied van natuur, cultuur en samenleving. Rolf Riethof maakt www.rietblog.nl

Wandelen. Ik wandel graag door het Nederlandse landschap. Ik kijk en zie dat ons landschap voortdurend op de schop wordt genomen. De resultaten zijn wisselend. Wat ik als wandelaar zie, staat te lezen in verslagen van mijn meerdaagse wandelingen.

Reizen. Sinds 15 jaar maak ik verre reizen. Op de site reisverslagen vanaf 2009 voorzien van veel foto's en informatie van dag tot dag over praktische zaken, land en natuur.

Vogels. Op verre reizen kijk ik - ook - naar vogels. Een beeld van wat je als vogelliefhebber op deze reizen kunt zien. Een selectie van mijn beste vogelfotos zit er bij.