Rietblog.nl

wandelen, reizen, vogels

India en Nepal 2014 Fotoverslag

Inhoudsopgave

Vervoer: fietsen en karren voor vervoer van mensen en lasten

IMG_6429a (58K)
Zonder fietsen en karren zou het leven in India - en Nepal - grotendeels stil vallen. Hoewel het gemotoriseerde verkeer toeneemt en er al lang spoorwegen zijn, wordt het vervoer van goederen over kleine afstanden in steden en dorpen nog steeds in belangrijke mate met spierkracht aangedreven.
IMG_6494 (135K)
In de oude stad van Delhi worden deze handkarren nog op de centrale markt gebruikt. Het is 's ochtends vroeg na het Holifeest. Daarom komt de bedrijvigheid wat later dan anders op gang. Het is heel gebruikelijk voor mannen in India om even op straat, bv. voor je huis je tanden te poetsen.
IMG_6503 (142K)
Uiteraard zie je er ook veel fietstaxis. Op de achtergrond de huurfietsen waarmee wij een fietstochtje door oud Delhi maakten.
IMG_6509b (70K)
Volle fietstaxisstalling in Delhi: wegens het Holifeest blijft men thuis.
IMG_6580a (57K)
Aan de voet van de grote moskee in Delhi. Recycling / hergebruik van auto-onderdelen.
IMG_6791 (118K)
In Jaipur wordt groente naar de markt in de stad vervoerd.
IMG_6792 (131K)
En als je rijk(en dik) bent is een fietstaxi ook wel prettiger dan door het vuil te lopen.
IMG_6794 (118K)
Nog meer producten van boeren voor de stadsmens, op de achtergrond het "Paleis der Winden", dat slechts een facade is van waarchter de prinsessen naar de straat konden kijken.
IMG_7097 (127K)
Melkboer in Lumbini, geboorteplaats van Boeddha, Nepal.
IMG_7237a (49K)
Vriendelijke fruitverkoper in Kathmandu.

→ naar boven

→ Volgende pagina: huizen

Weblog. In mijn weblog op deze pagina bericht ik aan de hand van enkele foto's over waargenomen vogels, en andere opmerkelijke zaken op het gebied van natuur, cultuur en samenleving. Rolf Riethof maakt www.rietblog.nl

Wandelen. Ik wandel graag door het Nederlandse landschap. Ik kijk en zie dat ons landschap voortdurend op de schop wordt genomen. De resultaten zijn wisselend. Wat ik als wandelaar zie, staat te lezen in verslagen van mijn meerdaagse wandelingen.

Reizen. Sinds 15 jaar maak ik verre reizen. Op de site reisverslagen vanaf 2009 voorzien van veel foto's en informatie van dag tot dag over praktische zaken, land en natuur.

Vogels. Op verre reizen kijk ik - ook - naar vogels. Een beeld van wat je als vogelliefhebber op deze reizen kunt zien. Een selectie van mijn beste vogelfotos zit er bij.